Joy for Life

Shiatsu


Liggend op een futon (Japanse matras) krijg je een therapeutische massage van 45-50 minuten, na een intake gesprek van 5-10 minuten. De behandeling gebeurt op de kleren zonder olie.


Shiatsu is een drukpunt massage over heel het lichaam gebaseerd op een oude Japanse leer die de immuniteit en het energie systeem over heel het lichaam stimuleert of reset.


Het is preventief bedoeld en aangewezen bij zowel psychische, emotionele als fysieke klachten veroorzaakt door stress of emotionele onbalans; zoals burn-outs , slapeloosheid, rug-en nekklachten, spijsverteringsklachten, acute of chronische migraine hoofdpijnen,…. Je ervaart zowel op psychisch, mentaal als fysiek niveau een algehele ontspanning en verbetering van bestaande klachten.

Voor wie is shiatsu?

Shiatsu kan voor iedereen. Belangrijk is dat je mij bij de eerste kennismaking alle informatie geeft die ik nodig heb, zodat ik weet welke punten ik wel en niet kan induwen, omwille van contra-indicaties.

De druk kan aangepast worden naargelang de behoefte. Indien je heel gevoelig bent, is seiki misschien eerder iets voor jou.

Shiatsu is eerder een techniek die preventief werkt, maw. die ziekte helpt te voorkomen en het lichaam in balans houdt. Maar shiatsu kan ook worden ingezet indien er reeds klachten aanwezig zijn. Dan is er eerder sprake van proceswerk en is het noodzakelijk om minstens 3 behandelingen achter elkaar te nemen met een of twee weken tussen om van je klachten af te komen.

Wat zijn de voordelen van shiatsu?


  • Het ontspant je geest en lichaam en creëert daarbij een eenheid tussen lichaam en geest.

  • Het brengt de energiestroming weer in balans

  • Het versterkt de immuniteit en verhoogt de weerstand

  • Het verhoogt de vitaliteit en de levenslust.

  • Het reduceert stress en spanningen die voor lichamelijke klachten zorgen

  • Het helpt bij allerlei klachten zoals slapeloosheid, rugpijn, hoofdpijn, PMS, angsten, nek- en schouderpijn, en heel veel uiteenlopende klachten, vermoeidheid, depressie, angste, hyperventilatie, concetratieproblemen, spijsverteringsproblemen...