Joy for Life

Hoe verloopt een behandeling?

Een shiatsu, seiki of Chi Nei Tsang behandeling duurt een uur (bij kinderen kan dit minder lang zijn).

De behandeling gebeurt op een futon, dit is een Japanse katoenen matras.

De massage gebeurt met kleren aan, best makkelijke los zittende kleding, dit om de nodige manipulaties, strekkingen en rotaties te kunnen uitvoeren. Enkel bij een orgaanmassage (buikzone) wordt er op de huid (enkel buik) gewerkt met olie.

Een eerste keer neem ik een anamnese af (een soort vragenlijst) om contra-indicaties tegen te gaan en om te weten te komen wat de gevoelens en/of klachten zijn van dat moment om hier verder mee aan de slag te gaan tijdens de behandeling, zodat de behandeling geheel op maat is van de ontvanger. Ook na de behandeling is er ruimte om in te gaan op inzichten of eventueel losgekomen emoties.

Het positieve van een behandeling is dat het ‘altijd’ voor een ontspannend gevoel zorgt. Het is dus niet absoluut noodzakelijk om een klacht te hebben, je kunt je ook laten masseren puur voor de ontspanning en/of om in balans te blijven.

De therapie legt er de nadruk op dat je gezondheid in eigen handen ligt. Naast de massage, kan je eventueel advies krijgen over evenwichtige voeding, aanvullende lichaamsoefeningen, ademhalings- en onstpanningstechnieken, omgaan met emotionele patronen via LTC, …

De ernst van de klacht bepaalt de duur van de therapie. Hoe langer een cliënt al last heeft van een bepaalde klacht, hoe langer het duurt om terug een energetisch evenwicht te krijgen en daardoor een verbetering van de symptomen. We werken immers aan de oorzaak in plaats van direct op de symptomen.

Een behandeling werkt ook minstens drie tot vijf dagen door. Wanneer de cliënt zich beter voelt, kan er geopteerd worden voor een ‘onderhoudsbehandeling’ om de maand of om de zes weken.

Alle informatie die tijdens het gesprek aan bod komt wordt strikt vertrouwelijk behandeld.